30 szczecińskich lokali zaprasza na kulinarną podróż. Będzie można spróbować dań kuchni amerykańskiej, indyjskiej, żydowskiej, brazylijskiej, a także potraw polskich i dań wegetariańskich. Festiwal odbywa się w dniach 18-30 kwietnia. Impreza odbywa się dwa razy w roku. Ideą zespołu i współtwórców Festiwalu Restaurant Week jest promocja oraz wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej poprzez przybliżanie jej działalności. W Szczecinie w szranki stanęły: Aramia Podzamcze, Atrium, Binowo Park Golf Club, Bohema, Bollywood Street Food, Bombay, Brasileirinho, Buddha Thai&Fusion Restaurant, Chinkalnia Restauracja Gruzińska, Dobre Rzeczy na Słowackiego 14, Folwark Podkowa, Izumi Shusi, Marina Restaurant, Marshall Food, Niebo, Ole! Bistro & Tapas, Paladin, Restauracja Hotelu Zamek, Ricoria, Ristorante Mamma Mia, Rozmaryn – Pracownia Dobrych Smaków, Ruszt Grill House, Secesja Kuchnia Żydowska, Shanghai Chinese Restaurant, Stara Rzeźnia, The Greek Ouzeri, The Kitchen Meet & Eat, Tokyo Sushi ‚n’ Grill, Virga, Wild West. Smakosze już rezerwują stoliki. Propozycje Restaurant Week składają się z: przystawki, dania głównego i deseru. Każda restauracja przedstawia dwie propozycje menu. Cena wynosi 49 zł od osoby. Miejsce w wybranej restauracji można zarezerwować na stronie festiwalu Restaurant Week. Czas konsumpcji – półtorej godziny…